אין לכם מושג כמה לכלוך מצטבר בתוך המנדף שלכם
שומן, לחות ועשן הם חלק מהמשקעים המיוצרים במהלך הבישול. מטרתה של מערכת מנדף למטבח מסחרי היא להעלות ולהוציא את המשקעים הללו מהמסעדה. אבל עם הזמן, שומן ופסולת אחרת סותמים את התעלות, את מאוורר הפליטה ואת החלק הפנימי של מכסה המנוע. ההצטברות עלולה להפוך למסוכנת ולייצר שריפה משמעותית אם לא מנקים אותה באופן שגרתי בהתאם לתקן. במקרה זה חברת אקו קלין המספקת שירותי ניקוי מנדף, יודעת בדיוק מה צריך לעשות, ותבריק עבורכם את המנדפים כך שתוכלו לחזור לעבודה ללא חששות.
סכנות נוספות בהתעלמות ניקוי מערכת הפליטה
המטרה העיקרית של ניקוי מנדף היא להפחית את הסיכון לשריפה, אך קולט אדים מלוכלך יכול גם לגרום להפחתה בהיגיינת המטבח. על משטחים וציוד עלולים להצטבר שומן ופסולת אחרת, מה שיכול לעודד התפתחות של חיידקים מסוכנים. בנוסף להפקת ריח לא נעים שמרחיק את האורחים, הדבר עלול לגרום גם להרעלת מזון ולבעיות בריאותיות אחרות.
בנוסף, צינורות, מאווררים ומנדפים סתומים גורמים למערכות הפליטה של המטבח לעבוד קשה יותר ובאופן פחות יעיל. מערכת לא יעילה אוספת חום ממכשיר הבישול, מה שהופך את סביבת העבודה של צוות המסעדה ללא נוחה. בנוסף, הדבר עשוי לגרום להוצאות אנרגיה גדולות יותר, תוחלת חיים קצרה יותר של הציוד, ודמי תחזוקה ותיקון יקרים ותכופים יותר.
ניקוי מנדף- למה זה חשוב?
חשוב לבדוק ולנקות מדי פעם את מנדף המטבח כדי לשמר עליו ועל המערכת עצמה. כמות וסוג המזון המתבשל יקבעו באיזו תדירות יש צורך לנקות את המנדף. יש לעקוב אחר התקן במהלך פעולות הניקיון. במקרה זה חשוב לפנות לאנשי מקצוע מוסמכים. הכלים וחומרי הניקוי הנכונים נחוצים לניקוי מקיף ותואם לתקן ניקוי של מנדף למטבח מסחרי. בנוסף, נדרשים תכנון והכנה קפדניים כדי לשמור על מכשירי הבישול ולהבטיח בטיחות מזון. לשירות ניקיון בעל מוניטין יהיו הכלים והידע הספציפיים הדרושים לניקוי יסודי ובטוח של מערכת הפליטה של המטבח שלכם. במקרים בהם אתם זקוקים לניקוי יסודי של מערכת המנדף של המטבח המסחרי שלכם צרו קשר עם חברת אקו קלין, המתמחה בניקוי מערכות מנדף וארובות.