ניקוי מנדפים EcoClean
ניקוי מנדפים כימיים וביולוגים
הסבר על ניקוי מנדפים, ארובות וטיפול במערכות סינון.
נכון להיום כל בעל עסק שיש בו מטבח תעשייתי (כלומר מסעדות, בתי קפה, פאבים, חדרי אוכל, בתי מלון, מפעלים, אולמות אירועים, קייטרינג וכד’) מחויב לבצע ניקוי של מערכת נידוף העשן (ניקוי מנדפים, ניקוי ארובות וטיפול במערכת הסינון) אחת לתקופה או לפי הצורך (לרוב כל 6 חודשים, 3 חודשים או אפילו כל חודש – תלוי בסוג הבישולים ובכמות העבודה).
ניקוי מנדפים צריך להתבצע לפי תקן ישראלי 1001/6 והתקן האמריקאי nfpa96.
האכיפה בנושא החלה להיות רצינית יותר לאחר מקרה השריפה בדיזנגוף סנטר שנבעה מחוסר תחזוקה של מערכת נידוף העשן וממחסור של מערכות כיבוי אש אוטומטיות במקום.
מדוע נדרש וחובה לנקות את מערכת נידוף העשן?
בכל מטבח תעשייתי יש מנדפים הממוקמים מעל אזורי הבישול, הטיגון או האפייה ומטרתם המרכזית היא לשאוב את האדים ו/או העשן העולים במהלך העבודה (כלומר קולט אדים גדול).
אדי הבישול ו/או העשן מכילים שומן רב שבמשך הזמן מצטבר בארובה שמתחברת למנדף (או למנדפים).
במטבחים תעשייתיים עובדים עם אש גלויה וגבוהה , דבר המסוכן מאוד מהחשש להתלקחות השומנים המצטברים במנדף בתעלות ובמנוע, דבר זה עלול להדליק את כל הארובה ולגרום לשריפה במסעדה ואף במבנה!
רוב בעלי המסעדות מנקים בעצמם את המנדף הגלוי לעין ואינם מנקים את התעלות (ארובה) ששם מצטברים השומנים הרבים.
ניקוי מנדפים חשוב גם מבחינה בריאותית והיגיינית
על מנת למנוע מהשומן המצטבר עם הזמן במנדף (שומן קשה ומלוכלך) להתחמם כתוצאה מהבישולים ולטפטף על אזורי הבישול.
בנוסף, ניקוי מנדף וטיפול של כל המערכת יכול לצמצם משמעותית ריחות היוצאים מהמטבח ועלולים להפריע למי שגר בסביבה.
ניקוי מנדפים הוא בעצם התחזוקה התקופתית הדרושה כדי שהמנדפים יוכלו לתפקד ביעילות.
אקו קלין מבצעת עבור לקוחותייה ניקוי מנדפים עפ”י תקן N.F.P.A 96 ו תו.י 1001 חלק 6 , אשר מתאימה לדרישות חברות הביטוח, כיבוי אש ומשרד הבריאות.
ניקוי המנדפים מתבצע עפ”י סטנדרטים גבוהים ובשיטות אקולוגיות .
שיטת העבודה: גירוד השומן והמסת השומנים המצטברים במנדף, תעלות , מערכות סינון ובמפוחים.
העבודה מתבצעת ללא חריגה מחוקי הבטיחות הנדרשים.
העבודה מתבצעת בשעות אשר נוחות ללקוח לרוב בשעות הלילה.
העבודה מתבצעת בהתאם לתקינה הישראלית 61001 ולתקן האמריקאי nfpa-96